250 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka dżemu truskawkowego
8 okrągłych biszkoptów
8 łyżeczek czerwonego słodkiego wina
1 banan
4 łyżki płatków Crunchy
1/2 łyżeczki startej mlecznej czekolady
Do misu miksera wlac śmietankę kremówke, miksowac przez 2 minuty. Dodać cukier puder, mascarpone,dość długo ubijac aż zrobi się gęstsze. Dodac dżem, delikatnie pomieszac. Na każdy biszkopcik nalewamy po łyżeczce słodkiego, czerwonego wina.
Na spód pucharków nakładamy po jednym biszkopciku. Na niego nakładac pół masy śmietanowej. Pozostałe cztery, nasączone biszkopty wykrawamy w kształt serduszka za pomocą foremek do wykrawania ciastek. Nakładamy je na bok kieliszka. Banana kroimy w cienkie plasterki, dodajemy na śmietanę, posypujemy małą ilością płatków. Dodajemy pozostałą część masy śmietanowej. Na wierzch nakładamy znowu plasterki banana, posypujemy drobno startą czekoladą lub kakao. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu