4 łyżki żelatyny,
10 łyżek cukru pudu,
1 galaretka rubinowa,
1 galaretka niebieska,
4 sztuki gofrów szwedzkich okrągłych
porcja na 4 pucharki
1.
Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 250 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.Studzimy.
2.
W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie miksujemy.
3.
Zastygnięte! ( muszą być twarde ) galaretki kroimy w kosteczki. Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy ( zostawiając kilka do ozdoby góry i boków ). Wylewamy do formy wyłożonej folią aluminiową.Ja wybrałam pucharki od lodów.
4.
Na wierzchu pucharka kładziemy gofra szwedzkiego tak ażeby się przykleił do masy jogurtowej.
5.
Odwracamy pucharki do góry nogą. Wkładamy do lodówki. Zostawiamy w lodówce na ok. 1,5 godziny.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu