Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Deser z frużeliną z owoców leśnych

print Drukuj
Deser z frużeliną z owoców leśnych

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena:
0.0

0 ocen

Frużelina to doskonały dodatek do każdego deseru ,dziś proponuję z serkiem mascarpone i biszkoptami,pycha :)

składniki

biszkopty podłużne

mascarpone 300 gram

cukier puder 2 łyżki

sok z limonki

frużelina :

owoce : borówki,maliny ,jeżyny, jagody

żelatyna 1 łyżeczka

sok z malin 100 ml

 

sposób przygotowania

frużelina :

w rondelku wymieszać owoce z cukrem dolać sok i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru ,żelatynę namoczyć ,dodać do gorących owoców, wymieszać.

Serek zmiksować z cukrem i sokiem z limonki, przełożyć do rękawa cukierniczego .

Dno szklaneczek wypełnić pokruszonymi biszkoptami ,wycisnąc porcję serka ,polać frużeliną ,druga warstwa serka i na wierzch frużelina .

SchŁodzić .

Smacznego !!!!!!!!!!!!

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 3
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!