1 galaretka truskawkowa,
1 puszka ananasów,
1 śnieżka light,
1 czekolada mleczna,
2 cukierki Raffaello,
1 łyżka cukru pudru
Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 250 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki są zimne najpierw bierzemy szafirową, rozlewamy do dwóch pucharków wstawiamy do lodówki. Na zastygniętej szafirowej galaretce układamy ananasy potem wylewamy drugą czerwoną galaretkę odstawiamy do lodówki. Ubijamy śnieżkę według przepisu dodajemy jedną łyżkę cukru pudru dalej ubijamy na sztywno. Śnieżkę przekładamy do pucharków tworząc kopułę.Czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Na czubku kopuły kładziemy po jednym cukierku Raffaello i polewamy roztopioną czekoladą. SMACZNEGO :)
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu