Ten deser jest prosty i dość szybki w wykonaniu. Okazuje się, że cynamon pysznie pasuje do truskawek. Polecam gdy mamy ochotę na coś pysznego i słodkiego.
Kruszonka:
10 dag mąki tortowej
5 dag masła
5 dag cukru
Dodatkowo:
około 40 dag truskawek
1 łyżeczka cukru waniliowego
cynamon mielony według uznania
1. Truskawki umyć, dokładnie osuszyć i usunąć szypułki. Większe truskawki przekroić na pół.
2. Następnie truskawki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Użyłam naczynia o pojemności 500 ml.
3. Składniki kruszonki przełożyć do miski, następnie rozcierać opuszkami palców aż powstaną małe grudki.
4. Następnie kruszonkę rozłożyć równomiernie na truskawki.
5. Tak przygotowany deser piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni, do zrumienienia kruszonki.
6. Deser jest gotowy do podania. Smacznego.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu