Borówka i porzeczka zatopiona w piance cytrynowo-miętowej

Borówka i porzeczka zatopiona w piance cytrynowo-miętowej

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Smaczny i prosty deser z sezonowymi owocami: borówka i porzeczka w piance cytrynowej

Składniki:


galaretka cytrynowa 2 sztuki
mięta
borówki 1 szklanka
porzeczki 1 szklanka
jajka 3 sztuki
serek śmietankowy 0,5 kg
cukier 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

  • 2 łodygi świeżej mięty zaparzyć w 1/2 szklanki wody
    przelać do rondelka dodać 1/2 szklanki wody, zagotować, dodać galaretki,schłodzić
  • żółtka wbić do miski dodać cukier i zmiksować
  • dodać ser oraz galaretkę na koniec ubite białka
  • dno szklanek zasypać owocami wlać masę,wstawić na pół godz. do lodówki, wierzch posypać resztą owoców,schłodzić około 2 godz.
  • udekorować listkami mięty 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy