Prosty i bardzo szybki w przygotowaniu deser. Bardzo pyszne połączenie miętowej czekolady, puszystej śmietanki i musu z wiśni. Polecam na podwieczorek.
1 szklanka śmietany kremówki 30 %
1 czekolada miętowa (10 dag)
cukier puder do smaku
2 szklanki wydrylowanych wiśni
2 łyżki cukru do wiśni
1. Wydrylowane wiśnie zmiksować z cukrem na gładką masę.
2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem do smaku.
3. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
4. Do szklanek lub pucharków nakładać porcje śmietany, czekolady i wiśni.
5. Deser podawać od razu lub schłodzony z lodówki.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu