1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki mąki
2 łyżki cukru
1 łyżeczka masła
1 jabłko
Kaszę gotujemy w mleku. Dodajemy cukier, mieszamy. Nalezy pilnować kiedy kasza jaglana napęcznieje i całkiem wsiąknie mleko.
Gdy kasza przestygnie to dodajemy jajko, cynamon, mąkę, blendujemy.
Na rozgrzaną patelnię nalewamy łyżeczkę oleju, za pomocą łyżki nakładamy ciasto. Smażymy placuszki z obu stron. Dodatkowo można przygotować karmelizowane jabłka: na rozgrzanej, suchej patelni (bez żadnego oleju) wsypujemy cukier, czekamy aż zacznie się rozpuszczać. Gdy zacznie się robić brązowy to dodajemy masło i lekko mieszamy do ich połączenia. Dodajemy szybko pokrojone jabłka, mieszamy łyżką.
Deser z kaszy jaglanej z kokosem
Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego
Kasza jaglana z prażonymi jabłkami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu