Prosty i smaczny deser. Możemy go przygotować, gdy akurat mamy ochotę na coś słodkiego.
pół kilo truskawek
cukier do smaku
1 śmietana typu ,,Śnieżka''
mleko potrzebne do ubicia śnieżki ( 200 ml )
Wykonanie:
1. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki, następnie miksujemy z cukrem do smaku na gładki mus.
2. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu, dodajemy połowę zmiksowanych truskawek i dokładnie ubijamy.
3. Gotową śmietanę nakładamy do pucharków lub szklanek i dekorujemy pozostałym musem truskawkowym.
4. Podajemy i smacznego.
Kostka ombre jaglano - truskawkowa
Truskawki zatopiane w piance z białej czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu