Bardzo czekoladowe ciasto, z pyszną warstwą na wierzchu, śnieżkę można zastapić śmietanką!
Ciasto:
1 margaryna
5 łyżek wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szkl mąki pszennej
6 jaj
1 cukier waniliowy
3 łyżki kakao
1 szkl cukru
Śnieżka:
2 śnieżki
1 galaretka pomarańczowa
1 galaretka kiwi
Ciasto:
Gotujemy: margarynę, wodę, cukier waniliowy, kakao, cukier . Studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i 1 jajo, mąkę pszenną i proszek do pieczenia i miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z pięciu białek. Pieczemy w formie 25/ 36 w 180 stopniach przez 40 minut.
Śnieżka:
Śnieżki (bita smietana w proszku) przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Do jednej dajemy tężejącą galaretkę kiwi rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody, a do drugiej dajemy tężejącą galaretkę pomarańczową również rozpuszczoną w 1 szklance wody.
Na ciasto wykładamy najpierw jedną śnieżkę, a na nią drugą w dowolnej kolejności. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ciasto z masą pomarańczową i niebieską
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu