Czekoladowe babeczki z kremem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 5
Wilgotne, cudownie czekoladowe babeczki z pysznym kremem
Składniki:
- mąka pszenna 200 gram
- jajka 2 sztuki
- cukier brązowy 1/2 szklanki
- mleko 3,2% 100 ml
- kakao 2 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- masło 70 gram roztopione
- sól szczypta
- krem:
- serek mascarpone 200 gr
- kakao 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Przepis na czekoladowe babeczki w kilku krokach:
- W misce mieszam mąkę, cukier, proszek, sodę i szczyptę soli oraz kakao
- Do drugiej miski wbijam jajka, dodaję mleko oraz rozpuszczone masło
- Do suchych składników wlewam mokre i wszystko mieszam.
- Następnie przekładam do foremek, piekę w temp.180 stopni około 15-20 minut (termoobieg)
- Teraz pora na krem i wypełnianie: serek mieszam z kakao, po upieczeniu wkładam krem do babeczek (babeczki muszą być zimne inaczej masa się rozpuści), posypuję płatkami
Voila! Pyszne czekoladowe babeczki gotowe. :)
Smacznego!