Ciasto:
9 białek
4 żółtka
1 i ½ szkl cukru
1 cukier waniliowy
1 i ½ szkl mąki
2 łyżki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl oleju
1 łyżka kakao
3 łyżki suchego maku
1 kisiel wiśniowy
Masa:
50 dag waniliowego serka homogenizowanego
20 dag galaretek w cukrze
1 galaretka brzoskwiniowa
Ciasto:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem wanliowym. Wsypać mąkę pszenna z proszkiem do pieczenia i wlać olej. Ciasto podzielić na 4 części do każdej dodać jak napisane po spodem:
I 4 żółtka i 2 łyżki mąki
II kakao
III kisiel wiśniowy
IV mak
Blaszkę wyłożyć papierem i kłaść po 2 łyżki każdego ciasta na środek foremki w to samo miejsce tworząc kręgi aż do wyczerpania składników. Piec 40-45 minut w 180 stopniach. Przekroić na 2 blaty.
Masa:
Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1 szklance wody, gdy będzie tężeć dodajemy do serków mieszamy. Galaretki w cukrze kroimy w mniejszą kostkę i dodajemy do serków. Odstawiamy na chwilę jak zacznie tężeć przekładamy masą placek.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu