Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Cukinia w panierce

print Drukuj
Cukinia w panierce

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Plastry cukinii panierowane w jajku i bułce

składniki

- 1 nieduża cukinia
- 1-2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- sól, pieprz, czosnek granulowany i inne ulubione przyprawy
- olej do smażenia

sposób przygotowania

Cukinię dokładnie umyć i pokroić w niezbyt grube plasterki. W głębokim talerzu roztrzepać widelcem jajka, dosypać sól, pieprz i czosnek lub inne przyprawy. Do drugiego talerza nasypać bułkę tartą. Plastry cukinii najpierw moczyć z obu stron w jajku, a potem obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Tagi: Cukinia
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!