Długo kupowałam cukier waniliowy, który nie ma co ukrywać nie był prawdziwym cukrem waniliowym. A przecież przygotowanie domowego cukru waniliowego jest bardzo proste i nawet niedrogie. Polecam przepis.
2 szklanki cukru
2 laski wanilii
1. Laski wanilii należy rozciąć wzdłuż, następnie nożem wyskrobać ziarenka.
2. Cukier wsypać do słoika, dodać ziarenka i puste laski wanilii.
3. Następnie słoik zakręcić i potrząsać nim tak, żeby cukier dobrze wymieszał się z wanilą.
4. Tak przygotowany cukier odstawić na około 1 - 2 tygodnie.
5. Po tym czasie cukier waniliowy jest gotowy do używania.
Fileciki pod migdałową panierką
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Fileciki pod migdałową panierką
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu