1 margaryna
2 łyżeczki proszku do pieczenia
25 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
5 dag maki ziemniaczanej
25 dag mąki pszennej
5 jaj
3 dag kakao
Masa:
1 margaryna
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
0,5 szkl cukru
0,5 litra mleka
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Przygotujmy ciasto utrzyjmy margarynę z cukrami i żółtkami. Zmieszajmy z resztą składników i pianą z białek. Upieczmy do 50 minut w 180 stopniach w foremce 25/36. Chłodny przekrójmy na pół.
Zróbmy masę. W małej ilości mleka zmieszajmy mąki i wlejmy je na gotujace się pozostałe mleko. Wystudźmy i utrzyjmy z masłęm.
Przełożenie gotowego ciasta: Ciasto- połowa masy- biszkopt- masa- ciasto- polejmy polewą czekoladową.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu