Polecam to przepyszne ciasto, które można podać na gorąco jak i na zimno. Pysznie pachnie sezamem, cynamonem i jabłkami. Zapraszam:)
Ciasto:
1 jajko
1 szklanka mąki tortowej
5 dag masła lub margaryny
3 łyżki cukru pudru
5 dag ziaren sezamu
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
cynamon według uznania
2 twarde jabłka
1. Z podanych składników należy zagnieść ciasto.
2. Następnie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy i uformować prostokąt o wymiarach około 32 cm x 22 cm, następnie wokół prostokątu zagiąć dwu - centymetrowe brzegi.
3. Tak przygotowane ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Jabłka umyć, dokładnie osuszyć i obrać, następnie pokroić w plasterki.
5. Pokrojone jabłka układać na cieście i oprószać cynamonem według uznania.
6. Ciasto piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni, do zrumienienia.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu