Najpierw upieczmy biszkopt białka i cukier ubijamy na sztywnąpianę. Mieszamy i łączymy z resztą składników. Pieczemy. Przekrawamy na pół.
Ciasto białe zacznijmy od ubicia białek i cukru na sztywną pianę, dodajemy do nich mąkę olej i ocet.
Ciasto z kakao zacznijmy od utarcia żółtek i jaja z cukrem. Później dodajmy resztę składników.
Ciasto białe i z kakao wykładamy na blachę jak szachownicę. Pieczemy około 40 minut.
Margarynę ucieramy i wlewamy mleko, miksujemy. Obrane pomarańcze kroimy i mieszamy z kremem.
Przełożenie gotowego ciasta: Biszkopt kakaowy- masa- wkładka- biszkopt kakaowy- dekoracja polewą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu