Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Ciasto kruche z rabarbarem

print Drukuj
Ciasto kruche z rabarbarem

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
0.0

0 ocen

Sezon na rabarbar nadal trwa  więc postanowiłam upiec ciasto kruche z rabarbarem posypane cukrem pudrem  ,które osłodzi każde popołudnie po ciężkim dni pracy ...

składniki

ciasto kruche :

mąka 2 szklanki

proszek do pieczenia 1 łyżeczka

margaryna  1 kostka

cukier 1/3 szklanki

jajka 2 sztuki

dodatkowo ;

rabarbar 4 gałązki

cukier 1/2 szklanki

wiórki kokosowe 50 gram

sposób przygotowania
  • makę mieszam z proszkiem  siekam z margaryną
  • dodaję jajka  wymieszane z cukrem ,zagniatam ciasto
  • dzielę na 2 dwie części 1/3 i 2/3
  • schładzam 1 godz.
  • rabarbar tnę na cząstki zasypuję cukrem i duszę w rondelku 10 minut
  • odcedzam
  • ciastem(  tym większym) wylepiam dno i boki okrągłej  formy,podpiekam 10 minut w 180 st.
  • na ciepłe ciasto wykładam rabarbar ,resztę ciasta ścieram na tarce i posypuję wiórkami .piekę 30 minut w 180 st
Ocena:
0.0
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!