- 100 g cukru
- 50 g bułki tartej
- 200 g tartej dyni
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olejek rumowy
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać bułkę tartą, olejek rumowy i dynię. Dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ponownie dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wmieszać w masę dyniową. Ciasto wylać do blaszki (okrągła o średnicy 22-24 cm) wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 stopni przez około 45 minut.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu