2 łyżki oleju
8 jajek
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
8 łyżek cukru
Masa czekoladowa:
1 masło
1 łyżka kakao
3 żółtka
Spirytus do smaku
2 łyżki mąki pszennej
10 dag cukru pudru
0,33 szkl mleka
1 cukier waniliowy
Dodatkowo:
1 polewa
1 słoiczek wiśni drylowanych
Ażurki czekoladowe
2 galaretki wiśniowe
Na poczatku upieczmy dwa biszkopty kakaowe z białek i cukru ubijmy pianę i zmieszajmy ją z resztą składników. Upieczmy.
Przygotujmy krem czekoladowy do garnka dajemy żółtka i wraz z cukrami ucieramy je na parze. Mleko gotujemy i wlewamy do żółtek wraz z maką, kakao. Chwilkę ucieramy i studzimy. Masło ucieramy z zimną masą żółtkową i alkoholem do smaku.
Przełożenie gotowego ciasta na spodzie biszkopt- dżem wiśniowy-tężejące galaretki rozpuszczone w mniejszej ilości wody wymieszane z wiśniami- biszkopty okrągłe- masa czekoladowa- biszkopt- dekorujemy ażurkami i kokosem.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu