Biszkopt orzechowy
4 jajka
4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
3 łyżki bułki tartej
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa z serków:
60 dag serków homogenizowanych waniliowych
2 galaretki cytrynowe
1 łyżka kakao
Dodatkowo:
Rurki z kremem
Biszkopt orzechowy:
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Wlewamy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, orzechy i bułkę tartą. Lekko mieszamy, dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach na blasze 25/36 przez 30 minut.
Masa z serków:
Galaretki cytrynowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do serków homogenizowanych dodajemy tężejące galaretki cytrynowe. Do 1/3 ilosci masy dodajemy kakao. Masy wykładamy na ciasto jak zaczną tężeć.
Przełożenie gotowego ciasta:
Biszkopt orzechowy- krem który zostanie z rurek- układamy rurki z niewielkimi przerwami-masa z serków bez kakao- masa z serków z kakao
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu