To ciasto jest niezwykle pyszne i puszyste. Lekko kwaśne owoce i słodkie ciasto to bardzo pyszne połączenie smaków. Polecam.
Ciasto:
pół szklanki cukru
2 jajka
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
półtorej szklanki mąki tortowej
Dodatkowo:
cukier puder do posypania
około 10 moreli
1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać pozostałe składniki: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia, ciasto dokładnie zmiksować.
2. Morele umyć, dokładnie osuszyć, usunąć pestki, a owoce pokroić na 4 części.
3. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć przygotowane owoce.
4. Ciasto piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
5. Upieczone ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Ciasto jest gotowe do podanie. Smacznego.
Ucierane ciasto z czarnymi porzeczkami i lukrem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu