¾ margaryny
3 szkl mąki pszennej
2 jajka
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
3 łyżki miodu
1 łyżka śmietany
¾ szkl cukru
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
1 łyżka oleju
Masa:
1,25 litra mleka
3 budynie czekoladowe
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru
Dodatkowo:
polewa
Przygotowujemy ciasto miodowe:
Na stolnicę wykłądamy margarynę, mąkę , całe jajka, proszek do pieczenia, sodę, miód śmietanę i cukier. Zarabiamy ciasto, które dzielimy na 2 częsci i wypiekamy dwa placki w temperaturze 200 stopni, jeden do 20 minut.
Przygotowujemy biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wlrewamy żółtka i wsypujemy kolejno: makę, proszk i olej. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut
Przygotowujemy krem:
Budyń gotujemy na mleku wraz z cukrem. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki w proszku. Mieszamy i gorącym orącym przekładamy placki biszkopt dajemy w środek.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ciasto z masą kawową i jabłkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu