Proste ciasto pieczone w całości, idealne do kawki!
Ciasto:
1,5 margaryny
8 jaj
2,5 szkl mąki
0,5 szkl maku
2 łyżki kakao
1,5 szkl cukru pudru
1 łyżeczka amoniaku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 paczka okrągłych biszkopcików
1 marmolada jabłkowa
10 dag rodzynek w czekoladzie
1 polewa
Ciasto:
Margarynę, cukier puder i żółtka ucieramy do białosci. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, amoniak, i na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy mak, do drugiej kakao, a trzecią pozostawiamy bez dodatków. Do formy 25/36 wyścielonej papierem do pieczenia dajemy ciasto kakaowe na nie ciasto z makiem w niego wciskamy biszkopty złączone parami marmoladą. Między luki wrzucamy rodzynki w czekoladzie. Przykrywamy ciastem jasnym. Pieczemy do 40 minuty w 180 stopniach. Podajemy udekorowane polewą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu