Takie kostki polecam na podwieczorek. Sa bardzo pyszne i mięciutkie. Z przepisu wychodzi 4 sztuki. Polecam ten sprawdzony przepis. Smacznego.
Składniki na biszkopt:
pół szklanki cukru
1 szklanka mąki tortowej
4 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na krem:
15 dag masła 82 %
10 dag ulubionej chałwy
cukier puder według uznania
Dodatkowe składniki:
dowolna posypka do dekoracji
5 dag mlecznej czekolady
1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i ubijam, dodaję żółtka i chwilę ubijam, następnie wsypuję mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam.
2. Ciasto przekładam do blaszki, którą wyłożyłam papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzę. Następnie kroję go na 12 równych kwadratów.
3. Krem: Składniki kremu ucieram na puszysty krem.
4. Kremem smaruję kostki i składam po trzy, smaruję również boki, w ten sposób uzyskuję 4 kostki.
5. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i smarują nia wierzch kostek, posypuję do dekoracji posypką. Gdy polewa zastygnie podaję i życzę smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu