½ szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy,
¾ szklanki cukru,
½ szklanki oleju,
3 jaja,
2 szklanki mąki tortowej,
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Ścieramy skórkę z umytych pomarańczy, dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy ale tylko ½ szklanki,i mieszamy mieszamy razem. Dodajemy cukier, jajka i olej, całość mieszamy drewnianą łyżką do chwili połączenia się składników. Dodajemy porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia,(najlepiej jak jest przesiana) dalej mieszamy wszystko łyżką. Kiedy mąka jest połączona z resztą składników masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180° C na 45-50 minut. Na
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu