Czekoladowy przekładaniec

Czekoladowy przekładaniec

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Przepis na ciasto czekoladowe - pyszne ucierane ciasto przełożone masą czekoladową i galaretkami!

Składniki:

  • 30 dag margaryny
  • 1,5 szkl cukru pudru
  • 12 jaj
  • 1,5 szkl mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek kakao
  • 0,5 szkl mleka
  • 30 dag cukru
  • 25 dag margaryny
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

Sposób przygotowania:

Ciasto z czekoladą przepis:

  1. Margarynę ucieramy dokładnie z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu pianę ubitą z białek.
  2. Ciasto dzielimy na 3 części do dwóch dodajemy po 2 łyżki kakao, jedną pozostawiamy bez dodatków, żółtą.
  3. Każdą pieczemy do 30 minut. Mleko, cukier i pozostałe 4 łyżki kakao zagotowujemy i gotujemy 15 minut. Studzimy. Ucieramy z margaryną (25 dag).
  4. Przełożenie ciasta: 
    Placek z kakao- połowa masy- placek żółty- reszta masy- tężejąca galaretka przygotowana wg. przepisu na opakowaniu- placek kakaowy

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy