Szybciutkie ciasto bez pieczenia, z dodatkiem malin lub można wykorzystac iine owoce.
· ½ opakowania biszkoptów
· 2 galaretki czerwone
· 1 galaretka zielona
· 1 galaretka żółta
· 50 dag jogurtu naturalnego
· 40 dag śmietany 36%
· Maliny
· ½ opakowania biszkoptów
1. Trzy naczynia przygotować w każdym rozpuścić galaretkę w 1 ½ szk. wody gorącej, przestudzić.
2. Galaretkę czerwoną rozpuścić według przepisu na opakowaniu, będzie do polania na wierzch ciasta.
3. Dzielimy jogurt na 3 część i dodajemy do 3 kolorowych galaretek, chłodzimy w lodówce ale tak aby trochę zgęstniały.
4. Śmietanę obijamy mikserem i również dzielimy na 3 części i dodajemy do galaretek.
5. Tortownicę wykładamy biszkoptami.
6. Następnie wlewamy galaretki na przemian.
7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Po tym czasie układamy maliny.
8. Na koniec zalewamy czwartą galaretką i ponownie chłodzimy.
9. Ciasto gotowe.
10. Smacznego.
Ciasto bez pieczenia herbatnikowe
Lekki torcik śmietankowy na biszkoptach.
Ciasto ,, Rafaello '' na herbatnikach.
Śmietanowiec na zimno z truskawkami i jagodami.
Ciasto bez pieczenia Malinowiec
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu