10 białek
2 szkl cukru
40 dag wiórek kokosowych
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
1 budyń śmietankowy
4 łyżki cukru
0,5 litra mleka
1 puszka ananasów
Biszkopt jasny:
8 jaj
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
W piwrwszym kroku zacznijmy od zrobnienia ciasta z kokosem:
Białka jajek ubijamy na sztywną pianę z cukrem a następnie wsypujemy wiórki kokoswe, mąkę kartoflaną i proszek do pieczenia. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. tak samo wykonujemy biszkopt, ale chłodny przekrawamy na dwie częsci.
Nastepnie robimy krem:
W niedużej ilości mleka rozpuszczamy budyń a pozostałe zagotowujemy i mieszamy z budyniem. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy . margarynę ucieramy i porcjami ucieramy z kremem. Ananasy odsączamy z soku i kroimy w kostkę, . Dodajemy do kremu i lekko mieszamy.
Przełożenie gotowego ANANASKA :
na spodzie kładziemy : Placek kokosowy- połowa masy- biszkopt jasny- reszta masy- placek kokosowy- mozna zrobić zygzaki z polewy
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu