1/2 kostki zimnego masła
50 g cukru pudru
1 jajko
16 g cukruwaniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka skórki z pomarańczy
1 łyżka soku z wyciśniętej pomarańczy
3 kostki białej czekolady
Na stolnicę dodajemy mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę oraz zimne masło.Na tarce o drobnych oczkach ścieramy skórkę z pomarańczy, wyciskamy sok oraz kroimy drobno białą czekoladę- dodajemy do miski, zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy je nastepnie w folię i wkładamy chwilkę do lodowki. Ciasto wałkujemy, wycinamy koła, widelcem je delikatnie dociskamy, przekładamy do nasmarowanej tłuszczem foremki. Pieczemy je przez 15 minut w temp. 190 stopni.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu