- 125 g masła
- 125 g cukru pudru
- 1 całe jajko
- sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
- 250 g mąki pszennej
- szczypta soli
Miksujemy cukier puder z masłem. Kiedy masa będzie puszysta, dodajemy jajko, sok z cytryny, dalej ucierając. Na koniec wsypujemy mąkę i szczyptę soli i ręką wyrabiamy gładkie ciasto.
Wkładamy je do lodówki na ok. pół godziny.
Po tym czasie wyjmujemy, rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm.
Wycinamy ciastka o dowolnym kształcie. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 15 min w temp. 180 stopni, do zrumienienia.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu