Anyżowe ciasteczka

Anyżowe ciasteczka

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Mało słodkie z wyczuwalną nutą anyżu tak samkują te śliczne serduszka

Składniki:

mąka  2  szklanki

żółtka 2 sztuki

cukier  puder 2 łyżki

anyż  1,5 łyżeczki

masło 100 gram

po upieczeniu posypać mieszanką :

cynamon 1 łyżeczka plus anyż 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

  • masło siekam z mąką ,wsypuję anyż  i cukier
  • dodaję  żółtka ,wyrabiam ciasto
  • schładzam 2 godziny w lodówce
  • następnie cienko rozwałkować , foremką wycinać serduszka
  • piec w 200 stopniach 7-10 minut
  • po upieczeniu posypać cynamonem zmieszanym z anyżem

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy