Anyżowe ciasteczka
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Mało słodkie z wyczuwalną nutą anyżu tak samkują te śliczne serduszka
Składniki:
mąka 2 szklanki
żółtka 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
anyż 1,5 łyżeczki
masło 100 gram
po upieczeniu posypać mieszanką :
cynamon 1 łyżeczka plus anyż 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
- masło siekam z mąką ,wsypuję anyż i cukier
- dodaję żółtka ,wyrabiam ciasto
- schładzam 2 godziny w lodówce
- następnie cienko rozwałkować , foremką wycinać serduszka
- piec w 200 stopniach 7-10 minut
- po upieczeniu posypać cynamonem zmieszanym z anyżem
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Krówkowe ciasteczka
Smaczne krówkowe ciasteczka. Małe domowe przekąski. Ostatnio znów mam ochotę na "krówkowy" smak. Za...Ciastka karobowe dla niemowląt
Ciastka są słodkie dzięki dodatkowi syropu klonowego, lekko czekoladowe dzięki karobowiKruche ciasteczka z pomarańczą
To sprawdzony przepis na kruche ciasteczka z pomarańczą i białą czekoladą!Poduszki drożdżowe z nadzieniem
Chrupiące, słodkie bułeczki z marmoladąBajaderki
Bajaderki to pyszne słodkie ciastka, które nie wymagają pieczenia.Zobacz więcej przepisów na: