Te ciasteczka są niezwykle kruche i pyszne.Mocno czekoladowe z nutką kardamonu.Pysznie smakują z filiżanką aromatycznej kawy.
Ciasto;
2 szklanki mąki tortowej
2 jajka
4 łyżki cukru pudru
15 dag masła lub margaryny
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 dag czekolady mlecznej
szczypta mielonego kardamonu
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
szczypta mielonego kardamonu
5 dag czekolady mlecznej
1.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Następnie z podanych składników zagnieść ciasto ( razem ze startą czekoladą ).Na stolnicy posypanej mąką wałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.
2.Wykrojone ciasteczka układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
3.Czekoladę połamać na mniejsze kawałki,następnie rozpuścić w kąpieli wodnej.Dodać kardamon i dokładnie wymieszać.
4.Następnie rozpuszczoną czekoladą udekorować upieczone ciasteczka.Odstawić do zastygnięcia.Smacznego.
Kruche ciasteczka z kardamonem.
Kruche ciasteczka z kajmakiem, żurawiną i polewą
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu