50 dag mąki
5 łyżek śmietany
1 margaryna
4 łyżki cukru pudru
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Czekolada z orzechami
4 łyżki mleka
marmolada
Z mąki pszennej, cukru pudru, śmietany, proszku dopieczenia, margaryny, żółtek i cukru waniliowego zagniatamy jednolite ciasto. Dajemy do woreczka i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie wyciągamy i rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na formie wysmarowanej tłuszczem i pieczemy do 15 minut w 170 stopniach. Studzimy przekładamy marmoladą i polewamy roztopioną czekoladą z orzechami w mleku.
Kruche ciasteczka z kardamonem.
Kruche ciasteczka z kajmakiem, żurawiną i polewą
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu