- ½ kg cukru,
- ½ kg płatków owsianych,
- 5 łyżek dobrego kakao,
- 8 łyżek wody
W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę margaryny. Rozpuścić. Do gorącej masy wsypać płatki owsiane. Gotować cały czas mieszając. Wsypać cukier. Długo gotować, aż płatki zmiękną a cukier się rozpuści. Płatki powinny się mocno kleić. Pod koniec gotowania wsypać kakao. Dokładnie wymieszać. Nabierać masę łyżeczką i układać na talerzu kulki, które można lekko spłaszczyć. Poczekać aż całkowicie wystygną.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Ciastka o smaku orzechów laskowych
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu