Pyszne i bardzo kruche ciasteczka z dodatkiem marchewki.Ciasteczka ładnie pachną cynamonem,goździkami i gałką muszkatołową.Idealne na podwieczorek z kubkiem gorącej herbaty.
2 szklanki mąki pszennej
15 dag masła lub margaryny
pół szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 duża marchewka
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżeczka mielonego cynamonu
pół łyżeczki mielonych goździków
1.Marchewkę obrać,umyć i dokładnie osuszyć,następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Z podanych składników zagnieść ciasto.
3.Następnie z ciasta odrywać kawałki,formować kulkę i spłaszczać formując ciasteczko.Na każdym ciasteczku zrobić wzorek widelcem.
4.Uformowane ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5.Ciasteczka piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni do zruminienia.
6.Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu