1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kostki zimnego masła
2 żółtka
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka proszku dopieczenia
2 białka
kilka łyżek cukru
Zagniatamy kruche ciasto, zawijamy je w folię spożywczą, wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Zimne ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1-1,5 cm. Wycinamy dowolne kształty. Gotowe układamy równomiernie na wysmarowanej tłuszczem foremce. Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy białkiem wierzch każdego ciasteczka. Następnie posypujemy cukrem zwykłym lub trzcinowym. Piec około 10 minut w temp. 180 stopni.
Drożdżowe ciasteczka z cukrem.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu