mąka pszenna 2 szklanki
twaróg 200 gram
żółtka 2 sztuki
margaryna 200 gram
dodatkowo
cukier kryształ do obtoczenia ciasteczek
Przesiewam mąkę, na tarce ścieram margarynę, dodaję do mąki twaróg i żółtka,szybko zagniatam ciasto.Zawijam w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Po godzinie ciasto cienko wałkuję i wykrawam szklanką koła, które obtaczam w cukrze,składam koło na pół i ponownie obtaczam w cukrze, i jeszcze raz na pół.Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu