100 g cukru
aromat waniliowy
300 g mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 żółtka
Mąkę, masło i cukier należy wyrobić rekami, dodajemy aromat, dosłownie kilka kropel. i żółtka od jajek. wyrabiamy aż do uzyskania jednolitej masy. gotową masę dzielimy na dwie części. do jednej dodajemy 2 łyżki kakao. ponownie wyrabiamy. obie części wkładamy do lodówki i chłodzimy przez ok. 30min.
po tym czasie ciasta rozwałkujemy na dwa takie same prostokąty. jasne ciasto nałożyć na ciemne, zwijamy w roladę. zwijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok. 30-60min.
po tym czasie wyciągamy z zamrażarki i kroimi na plastry o gruności ok. 5mm. układamy na blaszce. wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy 10-13min. 180stopni
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu