Apetyczne słodkości na talerzu, polecam te ciasteczka bo są bardzo kruche i smaczne!
1 kg mąki
50 dag margaryny
4 łyżki octu
25 dag cukru pudru
5 żółtek
1 proszek do pieczenia
Marmolada
Na stolnicę przesiejmy mąkę pszenną, dajmy posiekaną margarynę, żółtka, ocet, proszek do pieczenia i cukier puder. Zagniećmy ciasto. Ciasto rozwałkujmy na 4 mm i wykrawajmy różnymi foremkami c iasteczka , połowę z dziurką a połowę bez. Ciastka pieczemy około 15 minut i chłodne parujemy sklejając marmoladą i dekorując polewą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu