jak je zrobilam pierwszy raz to odrazu przypomniały mi się dziecience lata :)
składniki na biszkopt
70 g cukru
3 jajka
70 g mąki tortowej
potrzebny będzie mak do obsypania biszkopcików
marmolada lub dżem (zależy jakie nadzienie lubimy)
szykujemy składniki na biszkopciki.
białka ubijamy na sztywną pianę. dajemy do niej szczyptę soli. dodajemy cukier, a gdy cukier jest juz nie wyczuwalny to dodajemy po jednym żółtku. na sam koniec dodajemy mąkę przesiewaną przez sitko. delikatnie mieszamy łopatką.
gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego, a jak nie mamy to do woreczka, a na samym koncu ucinamy kawałek. na blaszke wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. robimy okrągłe biszkopciki i posypujemy makiem. pieczemy ok.8-10min w temp. 180 stopni. gdy biszkopciki ostygną przekładamy marmoladką lub dżemikiem i składamy razem :) pychotka :)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu