Polecam bardzo słodkie i szybkie w wykonaniu ciasteczka, gdy akurat mamy ochotę na coś słodkiego. Podczas pieczenia zapach kokosu roznosi się po całym domu. Zapraszam:)
10 dag wiórek kokosowych
10 dag cukru
2 białka
1 cukier waniliowy
szczypta soli
1. Najpierw białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2. Następnie do ubitych białek stopniowo wsypujemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów.
3. Na koniec wsypujemy wiórka kokosowe i mieszamy.
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki formujemy okrągłe placuszki.
5. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni, do zrumienienia. Upieczone ciasteczka zostawiamy na blaszce do wystudzenia.
6. Po tym czasie są gotowe do podania.
7. Smacznego.
Ciastka kokosowe dla niemowląt
Waniliowe ciasteczka z budyniem
Kokosowe ciasteczka z mąki krupczatki.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu