Kokosowe ciasteczka z mąki krupczatki.

Kokosowe ciasteczka z mąki krupczatki.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Do tych ciasteczek postanowiłam użyć mąki krupczatki, dzięki temu ciasteczka wyszły bardzo kruche. Pysznie pachną kokosem. Z przepisu wychodzi 20 ciasteczek. Pysznie smakują z filiżanką herbaty. Polecam:)

Składniki:

Ciasto:

1 jajko

półtorej szklanki mąki krupczatki

15 dag masła lub margaryny

4 łyżki cukru pudru

5 dag wiórek kokosowych

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

Dodatkowo:

mąka pszenna do posypania stolnicy

Sposób przygotowania:

1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie odrywać kawałki ciasta, formować kulki, spłaszczać i formować okrągłe ciasteczka.

2. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

3. Ciasteczka wystudzić i podawać. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy