Do tych ciasteczek postanowiłam użyć mąki krupczatki, dzięki temu ciasteczka wyszły bardzo kruche. Pysznie pachną kokosem. Z przepisu wychodzi 20 ciasteczek. Pysznie smakują z filiżanką herbaty. Polecam:)
Ciasto:
1 jajko
półtorej szklanki mąki krupczatki
15 dag masła lub margaryny
4 łyżki cukru pudru
5 dag wiórek kokosowych
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie odrywać kawałki ciasta, formować kulki, spłaszczać i formować okrągłe ciasteczka.
2. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
3. Ciasteczka wystudzić i podawać. Smacznego.
Ciastka kokosowe dla niemowląt
Waniliowe ciasteczka z budyniem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu