- pół szklanki wody lub mleka
- 6 łyżek syropu klonowego lub innego słodziwa (w wersji oryginalnej 1,5 szkl cukru)
- 1,5 łyżki karobu (lub 3 łyżki kakao)
- 2,5 szkl płatków owsianych
W rondlu rozpuścić masło, dodać wodę (lub mleko), syrop klonowy (lub inny) oraz karob. Dokładnie wymieszać. Wsypać płatki owsiane. Gotować dość długo ciągle mieszając, aż do sklejenia się składników. Masa nie ma być krucha, tylko zwarta.
Z gorącej masy lepić ciastka łyżkami na tzw. wrzeciono lub po prostu wykładać łyżką na talerz.
Ciastka po całkowitym ostygnięciu powinny stwardnieć.
Czekoladowe ciasteczka z bakaliami i kardamonem.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu