Kruche, pyszne, pachnące i delikatne. Idealne do popłudniowej kawy lub herbaty. Pysznie pachnące cynamonem i imbirem. Z przepisu wychodzi spora porcja ciasteczek. Polecam.
2 szklanki mąki tortowej
15 dag masła lub margaryny
pół szklanki cukru pudru
2 jajka
półtorej łyżeczki mielonego cynamonu
pół łyżeczki mielonego imbiru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie z ciasta uformować kulę i włożyć do lodówki na około 30 minut.
2. Po tym czasie schłodzone ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy, foremkami wykrawać ciasteczka.
3. Wykrojone ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec do zrumienienia około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Cynamonowe ciasteczka z czekoladą
Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu