Chutney z czerwonej porzeczki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 10
Chutney z czerwonej porzeczki jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych ryb i mięsa. Coraz częściej gości na naszych stołach.
Składniki:
- porzeczka czerwona 1 kg
- cukier 2 szklanki
- ocet 125 ml.
- pieprz biały 1 łyżeczka
- cebula biała 4 sztuki
Sposób przygotowania:
Przepis na chutney z czerwonej porzeczki:
- Zasypać cukrem porzeczki i zostawić przez noc
- Następnego dnia przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pieprz
- Gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając i uważać aby się nie przypaliło
- Gdy będzie już dość gęste przełożyć do słoików
- Pasteryzować
Chutney z czerwonej porzeczki gotowe:)
Autor: joanna1974
Polecamy również

Chutney malinowy - sos chutney
Przepis na chutney jest niezastąpiony, gdy chcemy podać np. polędwiczki, wtedy z mięsa chutney wydobywa głębię smaku. Pr...
Chutney z czerwonej porzeczki
Chutney z czerwonej porzeczki jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych ryb i mięsa. Coraz częściej gości na naszych stoła...Zobacz więcej przepisów na:
Chutney

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.