Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Chutney z czerwonej porzeczki

print Drukuj
Chutney z czerwonej porzeczki

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Chutney z czerwonej porzeczki jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych ryb i mięsa. Coraz częściej gości na naszych stołach.

składniki
  • porzeczka czerwona 1 kg
  • cukier 2 szklanki
  • ocet 125 ml.
  • pieprz biały 1 łyżeczka 
  • cebula biała 4 sztuki
sposób przygotowania

Przepis na chutney z czerwonej porzeczki:

  1. Zasypać cukrem porzeczki i zostawić przez noc
  2. Następnego dnia przełożyć  do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pieprz 
  3. Gotować na bardzo  małym ogniu ciągle mieszając i uważać aby się nie przypaliło
  4. Gdy będzie już dość gęste przełożyć do słoików
  5. Pasteryzować

Chutney z czerwonej porzeczki gotowe:)

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!