Chutney z czerwonej porzeczki

Chutney z czerwonej porzeczki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Chutney z czerwonej porzeczki jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych ryb i mięsa. Coraz częściej gości na naszych stołach.

Składniki:

  • porzeczka czerwona 1 kg
  • cukier 2 szklanki
  • ocet 125 ml.
  • pieprz biały 1 łyżeczka 
  • cebula biała 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Przepis na chutney z czerwonej porzeczki:

  1. Zasypać cukrem porzeczki i zostawić przez noc
  2. Następnego dnia przełożyć  do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pieprz 
  3. Gotować na bardzo  małym ogniu ciągle mieszając i uważać aby się nie przypaliło
  4. Gdy będzie już dość gęste przełożyć do słoików
  5. Pasteryzować

Chutney z czerwonej porzeczki gotowe:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy