Paluszki grissini są bardzo pyszne, idealne na przekąskę. Od nas zależy jak cieniutkie zrobimy, im cieńcze tym bardziej będą chrupiące. Z przepisu wyszło mi 4 spore blaszki paluszków. Jeżeli nie mamy mielonych pomidorów możemy dodać mieloną słodką paprykę. Polecam.
Domowy chleb jest najlepszy, zawsze można do niego dodać ulubione dodatki. Ja tym razem do chleba dodałam ser żółty i pomidory suszone. Dzięki ziołom prowansalskim chlebek wyszedł niezwykle aromatyczny. Polecam ten pyszny chleb.
Jest to podstawowy przepis na chlebki pita. Po upieczeniu kroimy je na cztery części, rozcinamy i podajemy z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Polecam wypróbować przepis.
Jest to dawno zapomniany przeze mnie przepis. Bajgle wychodzą bardzo pyszne. Jednym słowem najlepsze. Mnie najlepiej smakują rozkrojone i posmarowane masełkiem. Warto poświecić trochę czasu i je upiec. Polecam na śniadanie lub kolację.
Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach.
Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe.