100 g mąki pszennej
60 g wody
10 g mąki żytniej
600 g mąki pszennej
50 g mąki żytniej
około 1.5 szklanki wody
1,5 łyżeczki soli
30 g zakwasu
100 g mąki pszennej
60 g wody
10 g mąki żytniej
całość wymieszaj w dużej misce zakryć ściereczką i odstawić na noc.
na drugi dzień dodać:
600 g mąki pszennej
50 g mąki żytniej
około 1.5 szklanki wody
1,5 łyżeczki soli
wszystko wymieszać,odstawić na godzinę,następnie wyjąć na blat i wyrabiać
po około 15 minutach zostawić przykryć ściereczką po godz. odgazować uderzając ręką ,wyrabiać uformować bochenek,przełożyć na blaszkę ( ja piekłam bez formy)zostawić na godzinę ,posypać ziarnem sezamu ,ponacinać
piekarnik nagrzać do 200 stopni ,na dno piekarnika położyć naczynie z wodą
wstawić chleb i piec w temp. 200 stopni 20 minut potem zmniejszam temperaturę do 180 stopni i następne 20 minut piekę .
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu