Gołąbki w Cannelloni
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Nadziewane rurki farszem gołąkowym na pewno każdemu zasmakuje
Składniki:
· Sól
· pół woreczka ryżu
· 1 Cebula
· koncentrat pomidorowy
· Sos paprykowy z torebki
· 15 dag sera żółtego
· 1 opakowanie makaronu cannelloni
· ½ kg mięsa mielonego z łopatki
· 1/3 główki kapusty młodej
· 1 jajko
· Bazylia
Sposób przygotowania:
1. Mielone mięso przekładamy do miski.
2. Kroimy cebule w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Drobno kroimy kapustę i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
5. Kapustę dodajemy do mięsa.
6. Wbijamy jajko.
7. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
8. Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
11. Sosem zalewamy makaron.
12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
13. Posypujemy zapiekankę.
14. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
15. Danie gotowe.
16. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Gołąbki w Cannelloni
Nadziewane rurki farszem gołąkowym na pewno każdemu zasmakujeCannelloni ze szpinakiem i szynką
Sprawdzony przepis na cannelloni z szynką i szpinakiem, pyszne włoskie danie, które zadowoli nawet najbardzej wyb...Cannelloni ze szpinakiem i bryndzą
Nie ma jak przepisy kuchni włoskiej, dlatego trzeba wypróbować przepis na cannelloni. Cannelloni ze szpinakiem i...Cannelloni z mięsem mielonym
Cannelloni to smaczna i nie sprawiająca kłopotów w przyrządzaniu potrawa. Sycące cannelloni zaspokoi nawet najwię...Zobacz więcej przepisów na: