· Sól
· pół woreczka ryżu
· 1 Cebula
· koncentrat pomidorowy
· Sos paprykowy z torebki
· 15 dag sera żółtego
· 1 opakowanie makaronu cannelloni
· ½ kg mięsa mielonego z łopatki
· 1/3 główki kapusty młodej
· 1 jajko
· Bazylia
1. Mielone mięso przekładamy do miski.
2. Kroimy cebule w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Drobno kroimy kapustę i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
5. Kapustę dodajemy do mięsa.
6. Wbijamy jajko.
7. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
8. Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
11. Sosem zalewamy makaron.
12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
13. Posypujemy zapiekankę.
14. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
15. Danie gotowe.
16. Smacznego.
Cannelloni ze szpinakiem i bryndzą
Cannelloni ze szpinakiem i szynką
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu