Gołąbki w Cannelloni

Gołąbki w Cannelloni

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Nadziewane rurki farszem gołąkowym na pewno każdemu zasmakuje

Składniki:

·       Sól

·       pół woreczka ryżu

·       1 Cebula

·       koncentrat pomidorowy

·       Sos paprykowy z torebki

·       15 dag sera żółtego

·       1 opakowanie makaronu cannelloni

·       ½ kg mięsa mielonego z łopatki

·       1/3 główki kapusty młodej

·       1 jajko

·       Bazylia

Sposób przygotowania:

1.   Mielone mięso przekładamy do miski.

2.   Kroimy cebule w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

3.   Drobno kroimy kapustę i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.

4.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.

5.   Kapustę dodajemy do mięsa.

6.   Wbijamy jajko.

7.   Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.

8.   Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.

9.   Układamy w naczyniu żaroodpornym.

10.                  Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.

11.                  Sosem zalewamy makaron.

12.                  Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

13.                  Posypujemy zapiekankę.

14.                  Zapiekamy 40 minut w 180˚C.

15.                  Danie gotowe.

16.                  Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy