Bułki z szynką i pieczarkami
Bułki z szynką i pieczarkami
Domowe bułki do pieczenia w domu. Bułki z szynką i pieczarkami polecam je na śniadanie, kolację! Są smaczne na ciepło i zimno.
Sałatka z tuńczykiem
Pyszna sałatka z tuńczykiem. Łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy tylko połączyć składniki z puszki i w kilka minut otrzymujemy danie, które niejednego zachwyci. Sałatka z tuńczykiem wyśmienicie smakuje z pieczywem razowym.
Masło czosnkowe
Jak zrobić masło czosnkowe? Bardzo prosto, bo przepis na masło czosnkowe jest naprawdę prosty, a mamy idealne masło czosnkowe, które można wykorzystać do wielu celów, czy to na grilla, czy to do ryby, na kanapkę, czy co tam nam przyjdzie do głowy.
Makaron z kurkami
Kurki uznawane są za jedne z najlepszych i najdelikatniejszych grzybów. Makaron z kurkami na pewno ucieszy twoich domowników. Sezon na grzyby, to doskonała okazja na przyrządzenie makaronu z kurkami. To danie, o które upomną się twoi domownicy. Spróbuj makaronu z kurkami!
Sałatka z komosą ryżową
Co raz częściej na półkach sklepowych pojawia się komosa ryżowa. Niewielu jednak z nas zna możliwości wykorzystania tego bardzo wartościowego zboża w naszej kuchni. Jedną z nich jest pyszna sałatka z quinoą z grillowanymi warzywami. Poza walorami smakowymi sałatka z quinoą i grillowanymi warzywami jest również doskonałym źródłem białka oraz mikroelementów, m.in. manganu, magnezu, wapnia, żelaza i miedzi.
Serek migdałowy
Serek migdałowy jest produktem ubocznym po produkcji domowego mleka migdałowego. Ani się ważcie wyrzucać masę migdałową, która pozostanie Wam po przygotowaniu mleka migdałowego. Przygotujcie kremowy i delikatny serek migdałowy z miodem! W wersji na słodko serek migdałowy z mioedem jest wyjątkowo smaczny.
Pasztet
Dobry pasztet nie ma sobie równych. O smaku pasztetu decyduje głównie jakość użytego mięsa, ale również jego przyprawienie. Pasztetu nauczyłam się piec od mojej mamy i nieskromnie powiem, że uważam pasztet mojej mamy za najlepszy na świecie!
Domowe batoniki
Batoniki zbożowe dostępne w sklepach w dużej większości są mocno naładowane cukrem, dlatego zamiast kupować tzw. "dietetyczne" batoniki zbożowe, polecam przygotować zamiennik - jabłkowe batoniki zbożowe. W sam raz do przygotowania samemu w domu! Dla liczących kalorie - jeden jabłkowy batonik zbożowy to około 230 kcal. Szczególnie polecam po treningu :)
Chleb bezglutenowy
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty na zakwasie to tzw. przepis 2 w 1, ponieważ bezglutenowy chleb wieloziarnisty na zakwasie to przepis zarówno na pyszny bezglutenowy chleb, ale również na bezglutenowy zakwas, który jest niezbędny do wykonania bezglutenowego chleba wieloziarnistego na zakwasie. Chociaż niektóre składniki mogą brzmieć nieci obco, kryją naprawdę bardzo cenne wartości odżywcze! Polecam!
Potrawka
Sprawdzony przepis na potrawkę. Moja potrawka to szybkie i pożywne danie, lekko pikantne i zdrowe.
pasta z zielonego groszku
Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.
Pasta z awokado
Przepis na pastę z awokado to banalnie prosty przepis na pyszną pastę do chleba. Można nią smarować chleb zamiast masła.
Bułki pszenne
Smaczne bułeczki na śniadanie, kolację idealne do wędliny, serów!
Słodkie bułeczki
Gdy mamy ochotę na coś słodkiego polecam upiec właśnie takie bułeczki.Co prawda wymagają trochę czasu,ale zapewniam,że warto.Są pyszne,delikatne i mięciutkie.Jagody goji do nich idealnie pasują.Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml.Z przepisu wychodzi około 16-18 bułeczek.
Domowy chleb
Domowy chleb jest najlepszy, zawsze można do niego dodać ulubione dodatki. Ja tym razem do chleba dodałam ser żółty i pomidory suszone. Dzięki ziołom prowansalskim chlebek wyszedł niezwykle aromatyczny. Polecam ten pyszny chleb.
Lasagne
lasagne z dodatkiem mięsa mielonego i świeżej bazylii
Sałatka z makreli
Przepis na sałatkę z makreli - doskonale nadająca się na przystawkę sałatka.
Placki z serka wiejskiego
Pyszne placki to fantastyczny pomysł na obiad i podwieczorek. Polecam mój przepis na placki z serka.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata.
Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto przepis na sernik na kruchym spodzie!